МО на Русия: Гаубици Д-30 от групата за прикриване на държавната граница унищожиха екипажи на FPV дронове на ВСУ

Екипажи на 122-мм гаубици Д-30 от групата за прикритие на държавната граница унищожиха екипажи на безпилотни самолети в района на Украйна, граничещ с Белгородска област, съобщават руски медии, цитирайки руското МО.

„Екипажите на гаубиците получават целеуказания от разузнаването. Откриват се оператори на вражески FPV дронове. Екипажите на гаубиците се придвижват към оръдията. Върху врага валят осколочно-фугасни снаряди. Силният огън не оставя шанс на противника да изпълни плановете си. След бойна работа разузнаването съобщава, че всички цели са поразени на разстояние над 15 км“, се казва в доклада.

Откриването на цели и откриването на опити за ротация на вражески части в граничните райони се разкрива от оператори на безпилотни летателни системи на групата. Информацията незабавно се предава на контролния център за превантивен удар.

Освен това се отбелязва, че екипажите на гаубиците са се присъединили към акцията „Безсмъртният полк“. Самите войници се обърнаха към своите командири с молба да отпечатат снимки на техните дядовци и прадядовци - ветерани от Великата отечествена война.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия